تکمیلی:
رئیسی گفت: ما خود را همواره مدیون امام خمینی فرزند خطه استان مرکزی می دانیم.
او تأکید کرد: ما بنا داریم درها را برای جوانان در مدیریت عالی کشور بگشاییم. باید مردم را باور داشت. امام به ما آموخت باید مردمباور بود و جوانان را باورداشت. بسیاری از گره ها به دست مردم باز خواهد شد و این باور امام و رهبری است. اگر انسان ملت را باور کند ممکن نیست چشمش به گره گشایی بیگانگان باشد. اگر چشمش را باز کند حتماً به مردم نگاه ویژه ای خواهد کرد.
او گفت: تمام خدماتی که از ابتدای انقلاب توسط دولت ها انجام شده ارج می نهیم. افتخارات زیادی توسط رزمندگان خلق شده و امروز بدون حضور ایران هیچ توافق بین المللی انجام نمی شود.
رئیسی تأکید کرد: امروز نه تنها جوان تحصیل کرده و جویای کار بیکار است بلکه فرد دارای کار هم بیکار شده است. گزارشات نشان می دهد کارگاه های صنعتی یکی یکی تعطیل می شوند. تا کی باید این وضعیت را تحمل کرد؟
او گفت: آیا مشکل نقدینگی در کارخانههای ما قابل حل نیست؟ آیا نقدینگی در کشور کم است؟ طبق آمارها خلق پولی که در کشور در این دولت انجام شده اگر تنها نیمی از آن در جهت تولید و در جهت اشتغال قرار میگرفت امروز شاهد بحران بیکاری در کشور نبودیم.
او افزود: دوران حرف به سر آمده و امروز نوبت اقدام و عمل است. باید در عمل مسئله آلودگی هوا نه فقط در اراک در شهرهای بزرگ ما که از وضعیت آلایندههارنج میبرند پایانی داشته باشد. نظر آقایان این است که هیچ راهکاری ندارد. ما هیچگاه به این نقطه نرسیدهایم.
او گفت: باید وضعیت آلودگی هوا در کشور هر چه زودتر پایان پیدا کند. آقایان نظرشان این است که راه حلی نیست اما ما فکر می کنیم که باید معضل الودگی هوا در اراک و سایر استان ها به سرعت حل شود. راهکار دارد. دستگاههای نظارتی راهکارهای متعددی ارائه کردهاند. دستگاههای اجرایی هم خبر دارند. اگر معتقدیم که آلودگی هوا برای مردم ضرر دارد اطاله حل این معظل قابل قبول نیست. آلودگی هوا یکی از رنج های مردم اراک است و ما معتقدیم باید به صورت جدی این موضوع پایان پیدا کند. من نه به عنوان انتخابات که به عنوان یک طلبه عرض میکنم. کاملا این مسئله قابل حل شدن است.
او افزود: بحث شعار انتخاباتی نیست. با بررسی منابع معتقدیم می توان کارگاه های تعطیل شده و کارخانه ها را به مدار تولید برگرداند. عزیزان از اول کاغذی در دست دارند که روی آن نوشته شده شرکت اپکو. این وضعیت برای افرادی که با حقوق کارگری و با قناعت زندگی می کنند قابل قبول نیست. با نگاه و اقدام انقلابی می توان هر سال بیست و پنج درصد از کارخانهها و کارگاههای تولیدی را به مدار برگرداند. برنامه ما بازگرداندن چرخ های تولید به کارخانهها و کارگاههای تعطیل شده است.
او گفت: مسئله فقر بسیار رنجآور است. برای همه رنجآور است. درآمد بعضی از افراد در این استان فقط یارانه چهل و پنج هزار تومانی است. خانوادههایی که درآمدشان تقیربا هیچ است، با این میتوانند زندگی کنند یا نه و آیا دولت در این زمینه وظیفهای دارد یا ندارد؟ من به خانههای بسیاری از اینها سر زدم. وضعیت در خصوص فقر مطلق، وضعیت خوبی نیست و بسیار نگرانکننده است. ما نمی توانیم در مقابل این وضعیت بیتفاوت باشیم. باید در مورد افراد کمتر برخوردار نگاه ویژه ای وجود داشته باشد.
رئیسی تصریح کرد: امروز مشکل ما کمبود منابع، کمبود آب و کمبود نقدینگی نیست. کشور ما کشور ثروتمندی است. این کشور ثروتمند غنی باید آب، خاک، ایجاد صنایع تبدیلی و به کار انداختن چرخهای تولیدش با مدیریت حل شود. مشکل امروز کشور ضعف مدیریت اجرایی است.
او ادامه داد: در مسکن مهر خود آقایان دارند در انتخابات قول میدهند که در سال جاری تحویل میدهیم. ما میگوییم آقایان اگر قابل تحویل بود باید تا دو سال پیش میدادید. یعنی این خانمی که طلایش را فروخته، الگویش را فروخته، گردنبند دخترش را فروخته، فرش زیر پایش را فروخته حقش نیست که سه سال و اندی چشمانتظار مسکن باشد. آنچع در کشور میتواند اشتغال ایجاد کند اتفاقا همین مسکن است. هم اشتغال مستقیم ایجاد میکند هم غیرمستقیم. اگر صنعت مسکن فعال شود، مشکلات حل میشود.
او افزود: ما 700 هزار ازدواج در هر سال داریم. بافتهای فرسوده در شهرها باید بازسازی شود. وضع حاشیهنشینها باید روشن شود و تثبیت مالکیت صورت بگیرد. اینها محترمند. خانههایشان باید بهسازی و نوسازی شود. آنجا نظامات شهری برقرار شود. کاملا د رشرایط رفاه از جهت آموزش، بهداشت، درمان و مشکلات دیگر قرار بگیرند. ما نباید حاشیه شهرها را رها کنیم. حاشیه شهرها حتما باید سامان بگیرد. و ما هم معتقدیم ساماندهی به حاشیه شهرها یک ضرورت قطعی و اجتنابناپذیر است.
او ادامه داد: من در صحبتم در مناظره هم عرض کردم. فرهنگیان ما قشر آیندهساز کشور ما و بچههای ما را تربیت میکنند. شغلشان شغل انبیایی است. این را در سخنرانی و بخشنامه نمیشود گفت. ما میگوییم یک فرهنگی که مشکل مالی دارد، خودش صندوق دارد، بین 8 تا 10 تومان هم سهم هر فرهنگی میشود، الان میخواهد وام خودش را بگیرد مواجه با این است که این صندوق پول ندارد. معتقدم باید امروز از فرهنگیان مظلوم امروز حمایت کرد چون قشری هستند که دچار مشکل شدهاند. مسائل مالی دارند. باید با احترام و کرامت مشکلشان را حل کرد. امروز در ساوه و بسیاری از نقاط کشور اصلا مردم مسلمان و شیعه هم نباشند، شهروند این نظام که هستند. امیرالمومنین فرموده إما اخٌ لک فی الدین او نظیر فی الخلق. نباید آلودگی هوا برای هیچکس باشد. باید مشکل این عزیزان حل شود.
او گفت: آلودگی هوا چند سال در اراک ادامه دارد؟ وضعیت کار چطور است؟ بچه کار نداشت. بابا هم بیکار شده. ما معتقدیم این وضعیت و این شرایط میتواند کاملا تغییر کند. با توجه به همین منابع و با توجه به همین قانون ممکن است. برنامه ششم که مجلس تصویب کرده ر اقبول داریم.
او ادامه داد: با همین برنامه ششم کاملا میشود مدیریت کرد و چهره کریه فقر را از چهره زیبای جامعهمان زدود. میتوان مدیریت کرد و بحران کارگری را واقعا از این کشور دور کرد. به نحوی که ما بحران بیکاری در کشور نداشته باشیم. نمیگویم اصلا کسی بیکار نباشد. همان حدی که قانون گفته. گفته باید بیکاری برسد به 8 درصد. اگر میگویید نمیشود بگذارید آنکس که میگوید میتواند انجام بدهد.
او افزود: در شورای عالی انقلاب فرهنگی ی طرحی تهیه شده که 22 بند دارد. این طرح به جای اینکه به وزارت کشور واگذار شود، باید به وزارت ارشاد داده شود. یک مسئله کاملا فرهنگی است و این را باید کاملا متولیان فرهنگی دنبال کنند. این باعث میشود مسئلهای که فرهنگی است، شکل دیگری پیدا نکند.
او گفت: ما دو مسئله داریم. یک: مسئله دریافت مالیات از کاسبان و کسانی است که دارند به عنوان مالیات ارزش افزوده مالیات میدهند. اگر ما گفتیم درآمد کشور از مالیات افزون شده، باید بگوییم از خوشحساب باز مالیات گرفتیم یا از یقهسفیدهایی که میلیاردی قاچاق کالا میکنند و یک ریال به کشور مالیات پرداخت نمیکنند.
او ادامه داد: ما معتقد به دریافت مالیات طبق قانون هستیم. کاسب میگوید بیایید دفترهای ما را ببینید. ارزش افزوده را هم میدهم. آیا باید به افراد خوشحساب فشار آورد یا بدحسابهایی که فرار میکنند. از من میپرسید طرحت چیست. میگویم ما طرح داریم. فضای مجازی برای همین است. بیاییم یک سامانه جامع اطلاعات درست کنیم که چند بخش را پوشش دهد. یک. نظام بانکی. هر کس تسهیلات میگیرد در آنجا پشت شیشه ثبت و ضبط بشود. دوم. گمرکات و ورود و خروج کالا. سوم. بازرگانی و چهارم. بخش نظارت. این سامانه اگر پشت ویترین قرار بیگرد، معاملات ، قراردادها و بسیار یاز اینها که فرار مالیاتی دارند، حتما مالیاتشان قابل دریافت خواهد بود. این مسئله ذهنی نیست. این قابل اجرا نیست؟ چرا شفافیت را انجام ندهیم؟ چه کسانی نمیخواهند شفافیت انجام شود؟ چه کسانی میخواهند محرمانگی بشاد. ما میگوییم شفافیت نیست. میگوییم شرایط اقتصادی پشت ویترین قرار بگیرد و مردم در جریان قرار بگیرند.
او ادامه داد: ما سال دوم پیام رهبری در مورد مفاسد اقتصادی تمام وزارتخانهها و ادارات کشور را آسیبشناسی و اسکن کردیم. پرزنت کردیم. ارائه کردیم. تمام مدیران عالی و کارشناسان ارشد را دعوت کردیم و گفتیم بیایید ببینید. غصه شد برای من طلبه که چرا اراده جدی برای آسیبزدایی نبود. ما معتقدیم تمام این آسیبزداییها را میتوان در کشور انجام داد.
رئیسی گفت: خیلی از شما سپاسگزارم و عذرخواهی میکنم در این وقت شب. یقین داشته باشید هر کاری بخواهم به عنوان یک طلبه بکنم، کمک شما پشتوانه دولت خواهد بود.
او ادامه داد: در رابطه با برجام. آقایان محترم، خانمهای گرامی! فرهیختگان! در مناظره اشاره کردم. اینجا هم عرض میکنم. برجام امروز به عنوا نیک سند از آن یاد میکنیم که اشکالات عدیدهای دارد اما چون سند شده، دولتها باید به آن متعهد باشند اما ما متعهد هستیم ولی طرف مقابل متعهد نیست. ما یک پیشپرداختی کردهایم. این پک را بیاد نقد کرد. این دولت محترم با توجه به روحیات و نگاهی که دارد، توانایی برای نقد کردن این چک را ندارد. ما بنا داریم این چک را نقد کنیم.
رئیسی تصریح کرد: دولت محترم دولت مستقر است. دولت مستقر دو راه دارد. یک اینکه بگوید کارهایی در دور اول کردم که در نیمه راه اسنت و ناقص است. من قضاوتی نمیکنم مردم باید قضاوت کند. آیا دولت به وعدههایی که داده عمل کرده؟ (شعار مردم: نخیر!) راه دو ماین است که رقیبهراسی کنند و مردم را از رقیب بترسانند.(شعار مردم: مرگ بر منافق)
او گفت: دعا کنید آنچه رضای خداست و خیر و صلاح مملکت است آن واقع شود. ان شاء الله.
مردم شعار دادند ابالفضل علمدار رئیسی را نگه دار. و رئیسی گفت من که کسی نیستم خدا انشاءالله آقا را نگه دارد.